Ga je graag ongestoord winkelen en geniet je graag zonder kopzorgen van een heerlijke tas koffie in één van de gezellige cafés op de Markt, trakteer jezelf dan op een ‘Geels vieruurtje’. Met dit parkeerabonnement kan je dagelijks vier uur parkeren op de centrumparkings, en dat voor slechts 30 euro per jaar.

Na het ‘Geels halfuurtje’, waarmee je gratis een half uur kan parkeren, lanceerde het stadsbestuur begin september ook het ‘Geels vieruurtje’. Het betreft een parkeerabonnement waarmee je dagelijks vier uur kan parkeren op de centrumparkings Pas, Nieuwstraat, Havermarkt, Grote Werft en Lebonstraat. Alleen wie inwoner is van Geel kan een parkeerabonnement aanvragen. Het ‘Geels vieruurtje’ is het instrument bij uitstek om ongehinderd van het centrum te genieten. Je zorgen maken over de duur van je parkeerticket hoort er niet meer bij. Ook voor medewerkers van handels- en horecazaken in het centrum kan dit abonnement een oplossing bieden.

parkeer 4 uur per dag voor 30 euro per jaar

Het abonnement kost 30 euro per jaar en is nummerplaat gebonden. Je gebruikt de kaart om het beginuur van je parkeerbeurt in te stellen. Vervolgens leg je de kaart zichtbaar achter de voorruit of aan de voorzijde van het voertuig. Je moet de vier uren niet in één keer opgebruiken. Je kan die opsplitsen doorheen de dag, naargelang je wensen.

abonnement is verlengbaar

Het parkeerabonnement is een jaar geldig en kan telkens verlengd worden. Je wordt verwittigd wanneer je parkeerabonnement gaat vervallen. Koop je een abonnement, dan betaal je eenmalig 1 euro voor de kaart. Een vieruurtje aankopen kan op twee manieren. Je kan 31 euro storten op rekeningnummer BE23 0012 0491 4091 – GEBABEBB met vermelding van je nummerplaat en rijksregisternummer. Je abonnement wordt vervolgens per post opgestuurd. Je kan ook langs de kassa passeren op de 1ste verdieping van het stadhuis. Daar kan je zowel contant als met bancontact betalen. Je krijgt het abonnement dan onmiddellijk mee naar huis. Voor meer informatie kan je contact opnemen met de infocel technische diensten via 014 56 62 50 of infocel.td@geel.be